Alle kan kalde sig psykoterapeut og derfor er det vigtigt at være kritisk, når du udvælger din psykoterapeut.

Etik:

Det er vigtigt, at du vælger terapi hos en psykoterapeut, der er er veluddannet og medlem af Dansk Psykoterapeutforening.

Medlemskab af Dansk Psykoterapeutforening sikrer kvaliteten af det psykoterapeutiske arbejde, og de gør det nemmere for dig at finde frem til en kvalificeret psykoterapeut.

Dansk Psykoterapeutforening stiller store krav til medlemmernes uddannelse, og hver ansøger skal igennem en omfattende optagelsesprocedure. Medlemmernes grunduddannelse skal være en relavant mellem- eller lang uddannelse, der har med mennesker at gøre. Det kunne for eksempel være læge, psykolog, pædagog, sygeplejerske, ergoterapeut eller fysioterapeut. Derudover kræver optagelse til Dansk Psykoterapeutforening, at terapeuten har gennemgået mindst fire års uddannelse indenfor psykoterapi ved et godkendt og certificeret firma.

Psykoterapi er et fag, der stiller store krav til terapeutens etiske holdninger og menneskelige værdigrundlag. Derfor har Dansk Psykoterapeutforening udarbejdet et sæt etiske regler, som medlemmerne er forpligtigede til at overholde. For eksempel har psykoterapeuten tavshedspligt. Medlemmerne forpligter sig ligeledes til at holde sig fagligt opdateret med kurser og supervision.

Link til Dansk Psykoterapeutforening: https://psykoterapeutforeningen.dk/